våffelskåljärn från coolstuff

Våffelskåljärn – fyll våfflan med något gott

våffelskåljärn från coolstuff
Foto från CoolStuff.se

Med ett våffelskålsjärn kan man servera sina våfflor på ett helt nytt sätt. Järnet formar smeten till en ätbar skål som man kan fylla med till exempel fruktsallad, glass eller ägg & bacon. Eller varför inte göra en smet av majsmjöl och använda våfflorna som taco-skålar? Endast fantasin sätter gränser här.

Järnet passar den som älskar att laga mat och som gillar att vara kreativ i köket. Med skålformen möjliggörs ändlösa kombinationer av sätt att servera våfflorna på. Järnet kan också vara en bra present till den som inte lagar mat så ofta, men som skulle behöva ett gott skäl att börja. Kompisen som är lite lat när det kommer till städning kan också ha nytta av ett våffelskålsjärn – disken äts ju helt enkelt upp.

Våffelskålarna är väldigt enkla att tillaga:

  • Sätt igång järnet och låt den värma upp tills en lampa indikerar att den är redo (dröjer ca 3 minuter). Om det är första gången den används – smörj in med matfett.
  • Fyll med ca 1 dl smet upp till markeringen. Välj mellan färdig våffelmix eller hemmagjord smet (recept medföljer)
  • Stäng järnet och låt grädda i ungefär 3,5 minuter.
  • Våffelskålen är klar! Fyll den, ät den som den är, eller låt gästerna improvisera själva.

Efter användning rengörs den enkelt med hjälp av en fuktig trasa. Järnet har en så kallad nonstick-beläggning just för snabb rengöring.

Pris: 499 kronor
Var? Coolstuff.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *